Parteneriatul proiectului este format din:
• ASOCIAȚIA SFANTUL STELIAN (Solicitant);
• ASOCIAŢIA DE BINEFACERE PRO VITAM (Partener).
Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea economiei sociale prin înființarea de întreprinderi sociale și crearea de noi locuri de munca în REGIUNEA CENTRU, respectiv în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu și îmbunătățirea nivelului de competențe manageriale și antreprenoriale în economie socială a persoanelor care intenționează să își înființeze o întreprindere socială în mediul rural.
Astfel, se are în vedere promovarea antreprenoriatului social și a ocupării pe cont propriu în REGIUNEA CENTRU prin dezvoltarea unui program în doua dimensiuni, după cum urmează: – formare profesională în antreprenoriat în economia socială pentru 100 de persoane
– implementarea a 30 de planuri de afaceri, înființarea și monitorizarea a 30 întreprinderi sociale în mediu rural, dintre care 23 cu domeniul de activitate prelucrarea produselor provenite din agricultură, silvicultură și pescuit, respectiv 76,6% din totalul întreprinderilor sociale finanțate, care creează minim 115 locuri de muncă, dintre care 55 vor fi ocupate de tineri NEETS.
Antreprenoriatul social are efectul de a stimula dezvoltarea economică și socială, atât la nivel regional, cât și la nivel național și contribuie la dezvoltarea societății în care trăim. Odată cu evoluția ecosistemului antreprenorial social, crește și calitatea vieții. Antreprenorii în economie socială sunt motorul dezvoltării economice și sociale prin inovația în afaceri, crearea de noi locuri de muncă pentru persoanele din grupuri vulnerabile, precum și crearea de noi produse și servicii. Așa cum este prezentat, obiectivul general al proiectului generează un efect pozitiv pe termen lung atât prin formarea profesională și dezvoltarea competentelor manageriale și antreprenoriale în economiei socială pentru cei 100 de beneficiarii, cât și prin înființarea și implementarea de 30 de întreprinderi sociale, dintre care 23 cu domeniul de activitate prelucrarea produselor provenite din agricultură, silvicultură și pescuit, respectiv 76,66% din totalul întreprinderilor sociale finanțate, prin care se vor crea un minim de 155 locuri de muncă, dintre 55 vor fi ocupate de tineri NEETS.
Prin obiectivul general și cele specifice proiectul contribuie la realizarea obiectivului major al POCU 2014-2020 care urmărește dezvoltarea resurselor umane prin creșterea accesului la un sistem de educație și formare profesională de calitate, stimularea ocupării, cu precădere pentru tineri prin facilitarea accesului la programe de formare în antreprenoriat sociale și înființarea și finanțarea de întreprinderi sociale și/sau întreprinderi sociale de inserție în mediul rural, proiectul urmărind dezvoltarea economică și socială în regiunea de dezvoltare REGIUNEA CENTRU.
Scopul proiectului se referă la dezvoltarea competențelor manageriale și antreprenoriale prin programe de formare în antreprenoriat în economie socială și acordarea de sprijin în vederea înființarii de întreprinderi sociale prin servicii de consiliere/consultanță în domeniul antreprenoriatului social pentru cei 100 de beneficiari și dezvoltarea economică și socială în regiunea de implementare a proiectului, respectiv REGIUNEA CENTRU prin înființarea și finanțarea a 30 întreprinderi sociale în mediul rural ( 23 cu domeniul de activitate prelucrarea produselor provenite din agricultură, silvicultură și pescuit, respectiv 76,6%) prin care se vor crea un minim de 115 de locuri de muncă, dintre care 55 vor fi ocupate de persoane din grupuri vulnerabile- tineri NEETS.
Proiectul urmărește generarea unui efect pozitiv pe termen lung privind dezvoltarea durabilă, economică și socială a regiunii în care acesta se implementează.
Asociația Pro Vitam sprijină comunitatea prin servicii medicale și sociale dedicate sănătății și recuperării. Din 2003, oferim îngrijire cu profesionalism, respect și compasiune. Împreună, construim o viață mai bună!
Webdesign realizat de INCredibleIT.ro