Externarea se face în următoarele situații:
– la finalul duratei optime de spitalizare (14 zile),
– la propunerea medicului curant
– solicitarea expresa a pacientilor/apartinatorilor
– in caz de deces.
In cazul externarii pacientilor care necesita insotitor la externare sau monitorizare speciala imediat dupa externare, cu situatii deosebite (domiciliu la distanta mare, pacienti aflati in faza terminala, cu evolutie nefavorabila, etc.) se anunta telefonic apartinatorii cu 48 de ore inainte de data externarii. In cazul in care apartinatorii refuza comunicarea cu spitalul este anuntat asistentul social si medicul de familie.
– Se va face de catre medicul curant (intre orele 08:00 si 14:00) la finalul duratei de spitalizare (14 zile). Pacientului, și după caz, aparținătorilor li se comunică din momentul internării durata de spitalizare și data la care se va realiza externarea.
Pacientul are dreptul de a fi externat la cerere din diverse motive (personale/familiale, nemulțumiri legate de condițiile de spitalizare, când își retrage consimțământul pentru una sau mai multe proceduri medicale, alte motive). Indiferent de motiv, pacientului i se explică de către medic, în termeni clari, pe înțelesul fiecăruia, consecințele întreruperii actului medical.
Solicitarea pacientului de externare se consemnează în FOCG cu semnătura pacientului.
Documentele care sunt înmanate la externare pacientului conform legilor in vigoare :
Vă amintim că pentru continuitatea serviciilor, puteți accesa POLICLINICA PRO VITAM sau UNITATEA DE ÎNGRIJIRI LA DOMICIIU (pagină în construcție)
Asociația Pro Vitam sprijină comunitatea prin servicii medicale și sociale dedicate sănătății și recuperării. Din 2003, oferim îngrijire cu profesionalism, respect și compasiune. Împreună, construim o viață mai bună!
Webdesign realizat de INCredibleIT.ro