„ACTUALIZAREA COMPETENȚELOR SPECIFICE PENTRU 602 ANGAJAȚI” – ID 318128

Materiale:

Descărcare fișiere metodologie

Descărcare fișiere proceduri nediscriminare și egalitate de șanse

Descărcare fișiere materiale de informare

Descărcare fișiere proceduri dezvoltare durabilă și utilizarea eficientă a resurselor

ASOCIAȚIA DE BINEFACERE PRO VITAM, în parteneriat cu CAMERA DE COMERȚ ȘI INDUSTRIE A JUDEȚULUI HUNEDOARA, implementează proiectul „ACTUALIZAREA COMPETENȚELOR SPECIFICE PENTRU 602 ANGAJAȚI”, Cod proiect: 318128.

Proiectul este finanțat prin Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021-2027 și a fost depus în cadrul apelului de proiecte PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36 „Ține pasul” – Regiuni mai puțin dezvoltate.

 

Valoarea totală a proiectului: 4.952.360,22 lei

Valoarea cofinanțării UE: 4.209.506,18 lei.

 

Durata de implementare: 36 de luni, cu data de început a proiectului la 01.09.2024 și data de finalizare la 31.08.2027.

Obiectivul general

Obiectivul general al proiectului: creșterea participării la formare profesională continuă (FPC), promovarea învățării pe tot parcursul vieții și actualizarea competențelor specifice, ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi competențe, pentru un număr semnificativ de angajați (602), prin programe de formare profesională corelate cu nevoile și evoluțiile pieței muncii, servicii de consiliere profesională și furnizarea de date, instrumente, metode și practici inovatoare de dezvoltare a competențelor și de adaptare continuă la cerințele de noi competențe.

Grupul țintă

Grupul țintă este format din 602 persoane (aproximativ 50% femei) cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă, inclusiv persoane care ocupă poziții de management, provenind din întreprinderi publice și private.

Activitățile proiectului

  • Organizarea și derularea de campanii de conștientizare a angajaților și angajatorilor privind importanța participării la FPC.
  • Consilierea profesională a angajaților pentru încurajarea participării la programele de FPC, inclusiv în legătură directă cu dezvoltarea carierei și apariția de noi competențe pe piața muncii.
  • Organizarea și derularea de programe de formare profesională pentru angajați, inclusiv pentru persoane care ocupă poziții de management.

Rezultate proiect

  • 602 persoane participante la cursuri de inițiere, calificare și specializare, dintre care:
    • 88 de persoane vor dobândi o calificare
    • 512 participanți vor finaliza formarea cu certificat sau vor participa la schimburi de bune practici/instruiri.

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați mfe.gov.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *