„SATUL ROMANESC INOVATIV - SE” Cod proiect 301658

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea economiei sociale prin infiintarea de intreprinderi sociale si crearea de noi locuri de munca în mediul rural din REGIUNEA SUD EST. De asemenea, se vizeaza si îmbunatatirea nivelului de competente manageriale si antreprenoriale in economie sociala a persoanelor care intentioneaza sa isi infiinteze o intreprindere sociala in mediul rural.

Grupul țintă este format din 135 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediu rural, din care minim  41 pers (30,37%) fac parte din grup vulnerabile din med rural (pers dezavantajate/ defavorizate pe piața muncii, șomeri, pers inactive),  minim 21 persoane sunt de etnie roma (15,55%) si minim 34 pers sunt femei (25,18%). Toți membrii GT vor avea în mod obligatoriu, domiciliul in mediul rural în regiunea de implementare.

„ECONOMIA SOLIDARITATII RURALE - C+V” Cod proiect 301659

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea economiei sociale prin infiintarea de intreprinderi sociale si crearea de noi locuri de munca în mediul rural din REGIUNILE CENTRU + VEST. De asemenea, se vizeaza si îmbunatatirea nivelului de competente manageriale si antreprenoriale in economie sociala a persoanelor care intentioneaza sa isi infiinteze o intreprindere sociala in mediul rural.

Grupul țintă este format din 135 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediu rural, din care minim  41 pers (30,37%) fac parte din grup vulnerabile din med rural (pers dezavantajate/ defavorizate pe piața muncii, șomeri, pers inactive),  minim 21 persoane sunt de etnie roma (15,55%) si minim 34 pers sunt femei (25,18%). Toți membrii GT vor avea în mod obligatoriu, domiciliul in mediul rural în regiunea de implementare.

„SPRIJINIREA ANGAJAȚILOR DIN REGIUNEA VEST”- Cod proiect: 318145

Obiectivul general al proiectului este creșterea participării la formare profesională continuă (FPC), promovarea învățării pe tot parcursul vieții și actualizarea competențelor specifice, ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi competențe, pentru un număr semnificativ de angajați (602), prin programe de formare profesională corelate cu nevoile și evoluțiile pieței muncii, servicii de consiliere profesională și furnizarea de date, instrumente, metode și practici inovative de dezvoltare a competențelor și de adaptare continuă la cerințele de noi competențe.

Grupul țintă este format din 602 persoane (aproximativ 50% femei) cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă, inclusiv persoane care ocupă poziții de management, provenind din întreprinderi publice și private.

„SMART - DEZVOLTAREA COMPETENȚELOR ANGAJAȚILOR” - ID 312775

Obiectivul general al proiectului constă în acordarea de măsuri de sprijin pentru 630 de angajați din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia, prin servicii specializate de formare și ocupare, în scopul adaptării la o piață a muncii în continuă schimbare, cu accent pe tranziția la economia verde și utilizarea noilor tehnologii, pe o perioadă de 24 de luni.

Grupul țintă propus să participe la stagiile de formare profesională este de 630 de persoane, din care:

  • 100 de persoane participante la cursuri de calificare, reprezentând 15,87% din GT
  • 100 de persoane participante la cursuri de specializare, reprezentând 15,87%
  • 450 de persoane participante la cursuri de inițiere, reprezentând 71,43% din totalul GT

„COMPETENȚE NOI PENTRU ANGAJAȚII DIN REGIUNILE SUD MUNTENIA ȘI SUD-VEST OLTENIA” - ID 312816

Obiectivul general al proiectului constă în acordarea de măsuri de sprijin pentru 630 de angajați din regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia și Sud-Vest Oltenia, prin servicii specializate de formare și ocupare, în scopul adaptării acestora la o piață a muncii în continuă schimbare, cu accent pe tranziția către economia verde și utilizarea noilor tehnologii, pe o perioadă de 24 de luni.

Grupul țintă propus să participe la stagiile de formare profesională este de 630 de persoane, dintre care:

  • 100 de persoane participante la cursuri de calificare, reprezentând 15,87% din GT,
  • 100 de persoane participante la cursuri de specializare, reprezentând 15,87%, și
  • 450 de persoane participante la cursuri de inițiere, reprezentând 71,43% din totalul GT.

„ACTUALIZAREA COMPETENȚELOR SPECIFICE PENTRU 602 ANGAJAȚI” – ID 318128

Obiectivul general al proiectului este creșterea participării la formare profesională continuă (FPC), promovarea învățării pe tot parcursul vieții și actualizarea competențelor specifice, ca urmare a evoluțiilor tehnologice rapide și a apariției de noi competențe, pentru un număr semnificativ de angajați (602), prin programe de formare profesională corelate cu nevoile și evoluțiile pieței muncii, servicii de consiliere profesională și furnizarea de date, instrumente, metode și practici inovatoare de dezvoltare a competențelor și de adaptare continuă la cerințele pentru noi competențe.

Grupul țintă este format din 602 persoane (aproximativ 50% femei) cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani, care dețin calitatea de angajați cu contract individual de muncă, inclusiv persoane care ocupă poziții de management, provenind din întreprinderi publice și private.

„INOVARE SOCIALA ÎN MEDIUL URBAN - V” - ID 301660

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea economiei sociale prin inființarea de intreprinderi sociale și crearea de noi locuri de muncă în REGIUNEA VEST, precum și îmbunatățirea nivelului de competențe manageriale și antreprenoriale în economie socială a persoanelor care intenționează să își înființeze o intreprindere socială în mediul URBAN.

Grupul țintă (GT) este format din 135 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediu urban în regiunea VEST: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri 30 - 35 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.

„COMUNITATI DURABILE URBANE - C” - ID 301669

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea economiei sociale prin înființarea de intreprinderi sociale și crearea de noi locuri de muncă în REGIUNEA CENTRU, precum și îmbunătațirea nivelului de competențe manageriale și antreprenoriale în economie socială a persoanelor care intenționează să își înființeze o intreprindere socială în mediul URBAN.

Grupul țintă (GT) este format din 135 persoane care doresc să înființeze întreprinderi sociale în mediu urban în regiunea CENTRU: persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, tineri 30 - 35 ani, șomeri, șomeri de lungă durată, persoane din grupuri dezavantajate pe piața muncii, persoane inactive.

Proiect COMPETENTE DIGITALE SI TIC PENTRU ANGAJATII DIN REGIUNEA VEST – ID 143523

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competentelor digitale si din domeniul TIC pentru un numar seminificativ de angajati (308) din Regiunea Vest, care activeaza in sectoare economice/ domenii identificate conform SNC si SNCDI, prin formare profesionala, servicii de sprijin si instruire, respectiv prin furnizarea de instrumente, metode si practici inovative de elaborare si introducere a programelor de invatare la locul de munca, care sprijina direct 36 de IMM si implicit angajatii acestora.

SPRIJINIREA DEZVOLTARII COMUNITAȚII, REGENERARII URBANE SI INCLUZIUNII SOCIALE DIN MUNICIPIUL RESIȚA – ID 113971

Implementarea mecanismului de Dezvoltare Locala plasata sub Responsabilitatea Comunitații în zonele urbane marginalizate din Municipiul Resița prin implementarea de masuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.

AVANSARE PRIN DIGITALIZARE – ID 142776

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea cunostiintelor / competentelor / aptitudinilor digitale primare/avansate a angajatilor din intreprinderi aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC si SNCDI în regiunea CENTRU.

VEST-TIC – ID 142774

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea cunostiintelor / competentelor / aptitudinilor digitale primare/avansate a angajatilor din intreprinderi aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC si SNCDI în regiunea CENTRU.

Învațam mereu! – Dezvoltarea competentelor angajatilor prin cursuri corelate cu nevoile pietei muncii – ID 136296

Obiectivul general al proiectului este cresterea participarii la formare profesionala continua (FPC) si dezvoltarea competentelor profesionale, cunostintelor si aptitudinilor pentru un numar seminificativ de angajati (654) in domeniul competentelor digitale, administrare si social, cu accent pe persoanele cu un nivel scazut de calificare, cu varsta de peste 40 ani si din zone rurale, prin programe de formare profesionala corelate cu nevoile pietei muncii, servicii de consiliere profesionala, respectiv prin furnizarea de date, instrumente, metode si practici inovative de dezvoltare a competentelor si de adaptare continua la evolutiile pietei muncii.

FORMAREA PROFESIONALA – STABILITATE ȘI PERFORMANȚA PE PIAȚA MUNCII – ID 128814

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competentelor profesionale, cunostintelor si aptitudinilor pentru 330 de angajati din Regiunea Vest care activeaza in sectoare economice/ domenii identificate conform SNC si SNCDI, prin formare profesionala, servicii de sprijin si instruire, respectiv prin furnizarea de instrumente, metode si practici inovative de elaborare si introducere a programelor de invatare la locul de munca, care sprijina direct 40 de IMM si implicit angajatii acestora.

ANGAJATI COMPETITIVI IN REGIUNEA VEST – ID 128211

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea competentelor profesionale, cunostintelor si aptitudinilor pentru 330 de angajati din Regiunea Vest care activeaza in sectoare economice/ domenii identificate conform SNC si SNCDI, prin formare profesionala, servicii de sprijin si instruire, respectiv prin furnizarea de instrumente, metode si practici inovative de elaborare si introducere a programelor de invatare la locul de munca, care sprijina direct 40 de IMM si implicit angajatii acestora.

Proiect : SANSA - ACCEPTARE - NEDISCRIMINARE - SIGURANTA - ACCES - ID 152292

Reducerea numarului de persoane aflate în risc de saracie si excluziune sociala din comunitațile marginalizate (roma si non-roma) din Municipiul Resița, zonele vizate de strategie, prin implementarea de masuri/operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC pentru un numar de 112 persoane din care minim 25 persoane sunt de etnie roma.

Proiect "FII ANTREPRENOR!" - ID 152291

 

Reducerea numarului de persoane aflate în risc de saracie si excluziune sociala din comunitațile marginalizate (roma si non-roma) din Municipiul Resița, zonele vizate de strategie, prin implementarea de masuri/operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC pentru un numar de 112 persoane din care minim 25 persoane sunt de etnie roma.

Proiect - Masuri integrate pentru comunitatea marginalizata  cu populatie apartinand minoritatii rome din Anina, judetul Caras Severin

Obiectivul general al proiectului este reducerea semnificativă a numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată din Anina în care există populatie aparținând minorității rome, prin aplicarea unui set complet de măsuri integrate și inovative,care răspund nevoilor specifice ale grupului țintă, identificate în analiză preliminară.

 

PROIECT MISOB – Măsuri integrate pentru incluziunea sociala în Bocșa, județul Caraș-Severin

 

Obiectivul general al proiectului este de a reduce numărul de persoane în risc de sărăcie și de excluziune socială din județul Caraș-Severin, Oraș Bocșa, cartier Măgura, printr-o abordare integrată a măsurilor și serviciilor oferite unui număr de 454 de adulți și 106 de copii, pe parcursul a 36 de luni.

 

 

INOVARE SOCIALĂ PENTRU COMUNITATEA RURALĂ

 

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea economiei sociale prin înființarea de întreprinderi sociale și crearea de noi locuri de munca în REGIUNEA CENTRU, respectiv în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu și îmbunătățirea nivelului de competențe manageriale și antreprenoriale în economie socială a persoanelor care intenționează să își înființeze o întreprindere socială în mediul rural.

”Școala pentru toți – șansa la o viață mai bună”

 

Obiectivul general al proiectului este cresterea participarii la educatie pentru 778 copii (100 copii anteprescolari, 130 prescolari si 548 elevi) si 50 tineri si adulti si prevenirea parasirii timpurii a scolii, prin interventii integrate, cuprinzatoare si inovative, care raspund nevoilor specifice ale grupului tinta din Resita, Berzovia si Vermes, judetul Caras-Severin

You(th) can too!

Proiectul „You(th) can too!” in valoare de 4.700 euro, avand ca scop promovarea unui stil de viata sanatos prin activităti fizice, inclusiv prin sport, in randul tinerilor si organizarea unui campionat de tenis de masa pentru copii cu dizabilitati la nivelul municipiului Resita.

Meeting: Imagination.Move. Emotion

Cel de-al doilea proiect este proiectul ”Meeting: Imagination.Move. Emotion”, finantat prin programul Grundtvig, în valoare de 66.000 euro, derulat cu parteneri din Italia si Polonia, avand ca obiectiv implementarea de bune practici privind recuperarea/reabilitarea persoanelor cu dizabilitati, prin terapii inovative  bazate pe activitati si tehnici folosite în reabilitarea fizică si mentală, de la cele de bază pana la cele speciale bazate pe artterapie (teatru, miscare, voce, limbajul corpului, etc).

Calificarea - Temelie pentru dezvoltarea pietei muncii

Obiectivul general al proiectului îl consitituie facilitarea accesului la programele de formare continuă şi creşterea nivelului de calificare/recalificare si a competitivitatii profesionale a persoanelor angajate pe piaţa muncii, în contextul societăţii bazate pe cunoaştere.Proiectul vizează calificarea persoanelor angajate în concordanţă cu cerinţele pieţei muncii, iar cunoştiinţele şi competenţele dobândite în urma absolvirii cursurilor de calificare/recalificare propuse vor ajuta angajaţii să se adapteze mult mai uşor la noile cerinţe ale domeniului economic în care işi desfăşoară activitatea, fapt ce va determina şi menţinerea acestora pe piaţa muncii.

Acces egal pe piata muncii

Obiectivul general al proiectului îl consitituie intensificarea masurilor de dezvoltare personală în scopul facilizării accesului la ocupare şi evitării excluziunii sociale, marginalizării şi discriminării pentru persoanele care aparţin grupurilor vulnerabile, creşterea nivelului de calificare şi a gradului de ocupare în rândul acestora, îmbunătăţirea calităţii resurselor umane din zona vizată, in scopul evitarii excluziunii sociale. Proiectul se adresează grupurilor marginalizate care nu sunt incluse în politicile principale şi care au nevoie de o atenţie deosebită într-un mod particular.

Pro incluziune pe piata muncii

SC Best Impact Company SRL Reşiţa, Primăria Comunei Vermeș, Primăria Comunei Băuţar,  SC European Steps SRL Reşiţa, deruleaza proiectul Pro incluziupe – Pe piața munciipe o perioada de 12 luni incepand cu data de 15 Octombrie 2014. Obiectivul general al proiectului constă în intensificarea si diversificarea masurilor de dezvoltare a economiei sociale în scopul facilitării accesului la ocupare a persoanelor care apaţtin grupurilor vulnerabile.